Black Country

Är en engelsk kvalitets sadel som jag måttbeställer ifrån England. Black Country Saddlery är ett av de finaste sadeltillverkare idag. Kvaliteten är utomordentligt, deras kundservice är strålande, de är vänliga och tillmötesgående engelsmän som brinner för sitt hantverk.  Leveranstiden är anmärkningsvärd kort - vanligtvis runt 4 veckor. Kan beställas med serge bossa. Se längst ner på sidan. Dessa sadlar byggs på olika bommar för att passa olika hästryggar och bossans design kan också modifieras vid behov just till din häst.

BLACK COUNTRY RICOCHET HOPP SADEL. The Ricochet är en fusion av två av deras mest populära hoppsadlar, Quantum och Wexford. Den har ett lågt fyrkantigt bakvalv och ett estetiskt continentalt close-contact utseende som är mest eftertraktat inom hoppningen och denna sadeln kommer med ytterligare en fördel som är ullstoppade bossor. Kombinationen av denna bossa och bom passar väldigt väl till hästar som har högre manke, fullblods ryggar och även till de mer moderna varmblods ryggarna. För de längre ryttarna kan man beställa mer framåtskuren kåpa. "The vintage leather gave my new saddles that 'ready to go' feel, very comfy and secure" Louisa MilneHolme.Ullstoppade bossor med bra anläggningsyta. Till hästen kan man välja olika typer av bom och bossor-läder/serge. Ryttaren kan välja mellan olika läder och färger, olika kåpor och knäkloss. Leveranstid mellan 4-6v. Valfri bomvidd och sitsstorlek.
                                                                         Från 28.900kr
Eden dressyrsadel med djupt säte och smal midja. Självjusterande sadelgjordssystem. Ullstoppade bossor med bra anläggningsyta. Till hästen kan man välja olika typer av bom och bossor-läder/serge. Ryttaren kan välja mellan olika läder och färger, olika kåpor och knäkloss. Leveranstid mellan 4-6v. Valfri bomvidd och sitsstorlek.
från 28.900kr med kalvskinn i säte och vulster 29.900kr.
Eloquence Dressyr sadeln har visat sig vara en väldigt populär modell på vilken nivå du än rider på. Den har ett medeldjupt säte som ger stabilitet utan att låsa fast och ett balanserat säte. Knästödet är medium högt men måttbeställs om så behövs utan extra kostnad.

Självjusterande sadelgjordssystem. Ullstoppade bossor med bra anläggningsyta. Till hästen kan man välja olika typer av bom och bossor-läder/serge. Ryttaren kan välja mellan olika läder och färger, olika kåpor och knäkloss. Leveranstid mellan 4-6v. Valfri bomvidd och sitsstorlek.
från 28.900kr med kalvskinn i säte och vulster 29.900kr.

Adelinda är det nya utsökta tillskottet till deras dressyr sortiment. Helt i italienskt kalvskinn.

Utformad med en close contact kåpa som ökar kommunikationen mellan häst och ryttare. Ett atomiskt format knästöd på utsidan av kåpan som kan skräddarsys för varje enskild ryttare.

Fina viktfördelande bossor stoppade med äkta ull och bommen kan väljas efter typ av hästrygg.

Finns i svart, brunt och oxblodsfärgad.
37.900 kr

Serge bossor - fördelarna

Varför inte prova en serge bossa istället för läder? Serge paneler är det traditionella materialet på bossor till sadlar om du tar en titt på en gammal  sadel så kommer de att ha serge med linne foder.

 Serge är naturligt och görs av ull, ull är det bästa materialet för att absorbera fukt och sedan sprida detta naturligtvis under en tidsperiod. Det kommer att göra din sadel lättare i vikt. Det hjälper till att eliminera halka och eftersom det är extremt mjuk och snällt mot ryggen kan det också vara lämpligt för känsliga hästar.Serge är mycket populärt i varma förhållanden eftersom dess värmeupptagning är snabbare än läder och håller ryggen svalare.

Materialet kräver ingen konditionering eller behandling och rengörs bäst med en mjuk mocka borste och en fuktig trasa. Som med läder låt torka naturligt om det blir blött.  Finns i olika färger.

Tillgänglig utan extra kostnad på alla modeller.

Bossans design

Bossans design är också minst lika viktig för att sadeln ska passa bra. Dessa modifikationer är till framför allt till de hästar som är smäckrare, ihåliga bakom bogbladet och hästar med hög manke.  En del väljer smalare bomvidd endast för att klara framvalvet från manken men den hästen kommer aldrig att bygga muskler vid trapezius utan istället bli mindre musklad eftersom den nu har bommen inuti kroppen. Om hästen däremot får en sadelbomvidd som matchar bogbladets vinkel och en mjuk större bossa fram som håller sadeln i balans så har den hästen stor chans att bygga sina rygg muskler. Det går även att välja olika höjd på bossans kil bak. På bossan fram kan man välja mellan en halv eller helkil och välja storlek på bossan undertill tex. K-bossan som är större främre 1/3.