Våra sadelmärken

De sadlar som jag har är noga utvalda att passa olika typer av hästar och ryttare. Sadelmodeller som passar  specifika hästryggs profiler och som regel inte åker fram. Passande sadel även om hästen är överbygd, har hög manke eller bred/rund rygg. Sadlar som ger bra avlastningsyta och frihet för hästen. För ryttaren finns möjlighet i vissa märken att välja typ av säte,(djupt, forward, halvdjupt), olika kåpor,(tex framåtskuren kåpa vid långa ben, kortare kåpa vi kortare ben), olika typer av knä/vad-klossar, olika typer av läder,(greppläder, kalvskinnsbeklädd), etc. Sadeltyperna försöker jag ha hemma i olika prisklasser. För oss är det viktigt att hitta en lösning som passar just er.

Jeremy Rudge

Är en engelsk kvalitets sadel som jag måttbeställer ifrån England. En av de finaste sadeltillverkare som finns idag med hög kvalitet på hantverk och material. Kan även beställas med sergebossa.

Black Country

Är en engelsk kvalitets sadel som jag måttbeställer ifrån England. Black Country Saddlery är ett av de finaste sadeltillverkare idag. Kvaliteten är utomordentligt, deras kundservice är strålande, de är vänliga och tillmötesgående engelsmän som brinner för sitt hantverk. Leveranstiden är anmärkningsvärd kort - vanligtvis runt 4 veckor. Kan beställas med serge bossa

Stübben

Grundades 1894, speglar den mångfald och individualitet av den europeiska kontinenten och i den europeiska kulturen. Företaget har överlevt traumatiska händelser, däribland två världskrig, och har vuxit till världsomfattande erkännande. Stubben är namnet på ett familjeföretag. Stubben sadlar tillverkas i deras verkstad i Stans, Schweiz. Sadlarna tillverkas av deras legendariska sadelbom med deras erkänt högkvalitativa läder och hantverk.

Trainers

Trainer sadlarna är tillverkade i Argentina på samma fabrik som tillverkar Pessoa och Anky sadlar.
Bommen i sadlarna är framställd av ett speciellt Dupont fiber som ger en särskild stark bom samt en optimal smidighet. Alla Trainer sadlar har numera utbytbara koppjärn. Det är 20 års garanti på bom eller konstruktionsfel på bommen.

Pessoa

Nelson Pessoa är en legend inom ridsportvärlden. Men sin stilrena ridning och fulländande teknik har han blivit en förebild för många inom hoppsporten. Sonen Rodrigo går i sin fars fotspår. Nelson Pessoa är en föregångsman inom många områden och det är hans idéer och tankar som ligger bakom utvecklingsarbetet av de fantastiska sadlarna som bär hans namn. Deras sadlar har AMS® stoppning samt Dupont kolfiberbommar med livstidsgaranti på bommen och valt förstklassigt läder.

Globus

Santa Cruz

En av Sveriges mest sålda sadlar! Bommen är av klassisk, traditionell stålförstärkt trälaminat. 10 års garanti på bom. Rostfria stigläderkrampor. Finns nu även som STP ullstoppad.

Mattes equestrian-Fårskinns produkter

Äkta medicinskt fårskinns produkter. Bästa kvaliten jag sett på fårskinn till hästutrustning. Kan fås i olika storlekar och olika färg på både fårskinnet och tyget. Produkter till westernsadlar, engelsksadlar och div hästprodukter

Henri de Rivel

En sadel linje inspirerad av fransk design och ryttar traditioner. De bygger sina sadlar numera på en bom som är en kombination av gammal traditon och ny teknologi. De har utbytbara koppjärn-IGP järn.