Pessoa

Nelson Pessoa är en legend inom ridsportvärlden. Men sin stilrena ridning och fulländande teknik har han blivit en förebild för många inom hoppsporten.
Sonen Rodrigo går i sin fars fotspår. Nelson Pessoa är en föregångsman inom många områden och det är hans idéer och tankar som ligger bakom utvecklingsarbetet av de fantastiska sadlarna som bär hans namn.  Deras sadlar har AMS® stoppning samt Dupont kolfiberbommar med livstidsgaranti på bommen och valt förstklassigt läder.

Pessoa Gen X-elite. Den nya generationen från Pessoa med smalare midja och något djupare säte jämfört med andra close contact sadlar som gör att att ryttaren kommer närmare hästen. Sadeln är tillverkad i ett engelskt inoljat grippigt läder som gör att ryttaren sitter stadigt i sadeln. Självklart med den patenterade kolfiberbommen och utbytbara koppjärn, AMS stoppning.
17.000 kr
Pessoa Gen X-elite ponny. De flesta ponny sadlar är en mindre version av en vuxen sadel. Vilket betyder att sadelns midja ofta är för bred för barn. När Rodrigo var liten designade hans far en egen sadel till sin son med bland annat smalare midja.
Storlek: 15", 16"
Levereras med MW koppjärn, x-change system
10.900 kr
Pessoa Gen-X Pro
En vidareutveckling av vår populära sadel Gen-X Elite.
Den har dubbelt inoljat kalvskinn och en komfort utöver det vanliga.
Ny trendig design.
Storlek: 16,5, 17, 17,5, 18
Levereras med MW koppjärn
Svart
Oakbark
19.000 kr